Helg!

Denna helgen har bestått av ett helt underbart väder! Strålande sol och klarblå himmel. Det är så att vårkännslorna börjar komma!

I lördags var Igor och jag på en inofficiell agilitytävling i Åtvidaberg. Och även vår första lagtävling. Första loppet diskade vi oss i slalomen, då Igor stannade upp lite innan han fortsatte vilket man tydligen inte får göra, så vi blev diskade när vi tog hindret efter. Och i andra loppet lyckades vi samla på oss 20 fel en vägran och resten av felen kom i slalomen. Han som inte brukar gå ur slalomen!
Vi var ett helt gäng från Vimmerby och alla lyckades komma igenom minst ett lopp var utan disk! Jättebra jobbat allihopa!!! Så vi blev alla lite extra taggade och de flesta anmälde sig i sista minut till en inoff i Växjö nästa helg. Hihi.

Idag åkte mamma och jag ut till Sara och Tuva, och självklart Oima och Aramis, med hundarna och tog en lång härlig promenad i solen. Igor har inte en chans att springa ifrån den långbenta pumin Aramis. Men han försökte allt några gånger när de busade. :)

Sen var vi uppe på klubben och satte upp foton på alla tävlande agilityekipage. Agilityplanen är nästan helt snöfri nu!!

Sen har även projektet bygga agilityhinder påbörjats. Ska försöka få ihop några till i veckan. :)

// Matilda



Grattis Grattis! Tack!

Hej hej!

Hipp hipp hurra för idag är det min födelsedag! :) Men nu tänker jag inte bli äldre. :)

Mamma och jag har tagit en långpromenad i skogen med strålande solsken i ca 2 timmar. Underbart!

// Matilda


Träning

Hej!

Har nu äntligen fått träna agility igen!! Det är ca en månad sen vi körde sist, alldeles för länge!! Har passat på att använda min videokamera på träningen, så här kommer det en film på mig och Igor.:) (har minskat ner storleken på den och därför är inte kvaliten den bästa.:))

//Marilda



Torkat kött, mumma!

Hej!

Skrev sist att jag höll på att göra fettsnålt hundgodis och det var verkligen nått som gick hem hos hundarna. Jag gjorde miniköttbullar som betod av nötfärs som rullades i jättesmå bollar och sedan stod i ugnen på 100grader i ca 4-5 timmar, tills de blev hårda. Sen blev det torkat nötkött, skuret i små bitar, torkat i ugnen i låg värme i några timmar. Torkade även lite lever som är Jambos absoluta favoritgodis. Och hundarna älskade alla dessa former av godis. Detta hittade jag på en hemsida, DietDog, fanns massa andra recept också, men tänkte att detta med rent kött är nog det bästa för hundarna.

Det firades massor i helgen förövrigt, Farmor som blev firad i lördags på Brygghuset med god mat. Och i söndags var det min och min brors tur att bli firade. Jag fick en videokamera av mamma o pappa, så nu ska mina agilityträningar filmas.:P Kommer nog få mycket att tänka på när jag ser det.

Så är det någon som vet hur man lägger ut filmer på bloggen får gärna berätta hur? :)

//Matilda
 

Fredagsnöje!

Efter kursintrot och föreläsningen så bar det av mot staden med mamma och jag inhandlade ett par nya skor. Rosa!

Igår så hittade jag några recept på fettsnålt hundgodis så mitt fredagsnöje blev att rulla miniköttbullar, steka och torka nötfärs samt även kokat lite av det. Får se vad de tre tjockisarna säger om detta. :) blir att torka lite lever nästa vecka med.

//Matilda


Abrakadabra!

Hej hej!

Har nu haft det sista seminariumet för denna delkursen, och imorgon börjar nästa delkurs. Iaf skönt att denna delkursen är över, ett litet steg i taget!

Nu har vi aktiverat the doggies lite, mitt nya projekt är att lära Igor höger och vänster. Igor och Frodoh har fått dra lite pulka idag med, det går jättebra och Frodoh gillar det verkligen. Man behöver ju bara gå och så får man godis liksom, kan ju inte bli så mycket bättre tycker Frodoh!! Jambo var också tvungen att dra några meter, men fy så otäckt det är!!

Idag så fyller min storebror år förövrigt. Han kommer till och med hem till helgen, så Igor och jag får nog sova uppe på madrass denna helgen. Vi ska även ut och fira min farmor på brygghuset på lördag, och fira mig och bror på söndag, så det blir mycket firande i helgen.

//Matilda

Kyligt!

Hejhopp!

Var ett tag sen jag uppdaterade här nu igen. Ja under dessa veckor har det iaf varit väldigt kallt. Tyvärr så var det till och med för kallt för att köra agility i söndags. Phuu, hur ska det gå med min abstinens? Ytterligare två veckor tills nästa träning! Var tvungen att stilla den lite idag iaf då Igor o jag gav oss ut i snön på baksidan och körde lite slalom och nått hopp.

Min klasskompis Emelie fyllde 25 år i helgen så hon hade partaj! Kvällen började bra med några klassisar som var hos mig och grundade lite. Kvällen slutade dock ganska så tidigt. Snorkallt var det också då för övrigt typ -27 eller nått. Burr!

Denna veckan har det mest varit skolarbete som har gällt. Kollade på filmen "Älska mig" i skolan i måndags, fy vad hemsk den är. Fruktansvärt att sånt faktiskt sker i verkligheten! Imorgon är det det sista seminariumet för denna delkurs som gäller. Skööönt!!

Ne ni får ha det så bra tills nästa gång, för nu ska jag dricka upp min vaniljsmootie med äpple och kanel. Faktiskt godare än jag trodde den skulle vara. :)

Va fasen ni kan få receptet på den med. :)
1/2 banan
1 skalat äpple
1dl vaniljyoghurt
1/2 dl appelsinjuice
Kanel efter smak.

Puss hej!

// Matilda