27/7 2012

Nu är det ett tag sen igen. Har inte haft så mycket att skriva om, har jobbat för det mesta.

Igår var ett helt gäng från Vimmerby på "drive in" agilitytävling på Catharinas agilitycenter i Söderköping. Det gick väldigt bra för hela gänget med många placeringar. Igor och jag vann hoppklassen, med hela 7 sekunder. :) det loppet kändes verkligen jättehärligt. Agilityloppet blev det tio fel, fel ingång i slalom och kontaktfältsfel på A-hindret. Träna träna träna. :) Frodohsen fick också vara med och tävla, med Maja. De var jätteduktiga fick en vägran i hopploppet och nollade i agilityn. Det gick även bra för Maja med sin hund, Mira. :) Tror att vårt gäng både syntes och hördes mest. ;) Men det är riktigt härligt att ha ett sånt gäng. Nu laddar gänget för Orskarhamn nästa helg. :)

//Matilda

11/7 2012

Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva ut i hundrade år!! Hipp hipp hurra, hurra, HURRA!!
Ja idag blir min lilla grabb 2år, helt sjukt så fort tiden går! Han är nu ca 44 cm hög och väger 14,9 kg. Nu när han har fyllt två så ska det bli en slutinmätning i agility, så nu börjar jag oroa mig inför att han har växt sen sist och då blir en large. :/ Hemska tanke, och får inte reda på det förrän i böran av aug heller. Har nu kommit fram till att man inte längre kan skylla hans dumheter på att han är unghund längre.:P
 
Här kommer en bildbomb på Dynamiten :)
Första långpromenaden.

Full fart i trädgården.
Lille plutten, blöt efter ett ofrivilligt dopp i Försjön.
Tre månader, är uppe på brukshundklubben och har hittat en smaskig hög med sågspån.
Fyra månader
Sex månader, promenad på snön.
Ett år, har lärt sig att han får godis när han hoppar upp på stenar.:)
Ståtlig kille.
Två år...
...och fortfarande full av massa bus!
 
//Matilda

9/7 2012

Vad det suger i tävlingtarmen nu!! Man läser om alla som nu är uppe i Uppsala och tävlar. Och det värsta är att det är ca en månad kvar tills nästa tävling jag ska vara med på. Då blir det två dagars tävling i Oskarshamn 4-5 aug. Sen blir man ännu mer sugen när man har bokat stuga och anmält sig till tävlingen på Öland 18-19aug. Vad jag längtar till att juli månad ska ta slut!

//Matilda

5/7 2012

Har nu äntligen lämnat in bilen för att få ac att fungera igen. Tur i oturen så hittade de massa andra fel på den, som en fläktrem som var på väg att gå av, att det knappt var någon olja i och lite andra saker. Så det var några tusenlappar bara där, innan de ens kollat på vad felet på ac.n. Och att fixa den blev några tusenlappar till. Detta med bilar är ta me tusan inga sparbössor. :/

Tur att man iaf har ett jobb så man får lite pengar. :) nu är det min sista vecka på Hattstugan. Sen är det dags att börja jobba i köket på ålderdomshemmet Eken i fyra veckor. Det värsta är att det blir låånga dagar, trivs med att sluta vid ett. :)

Ikväll hade vi agilityträning. Körde en agilitybana från helgens tävling. Konstigt nog går det alltid bättre när man får träna några gånger. Haha. :) Kände att Igor blev trött väldigt fort ikväll, kan nog delvis bero på värmen plus att både mor och far är hemma hela dagarna. :) efter träningen gjorde vi oss besväret att bära in alla hinder i kontainern, eftersom det är semester racet nästa vecka. Och fick lite hinder förstörde förra årer när det var. 

//Matilda

2/7 2012

Här kommer några bilder på Igor från helgen.
//Matilda

30/6 - 1/7 2012

Denna helgen har vi spenderat i Åtvidaberg på agilitytävlingen Kanonsabotören. Det var Igors och min första tvådagars tävling. Det var ca 1300 starter per dag, det var uppdelat på tre planer så det flöt på väldigt bra. Nackdelen med att ha det så uppdelat var ju att man inte hann med att se när de andra från klubben körde sina lopp.
 
Dag 1
Började vi med agilityklass, det kändes inte jättebra då han var övertaggad, skällig och lite ofocuserada. Han flög även rakt ut från gungan, dock var den väldigt seg på att slå ner. Vi klarade oss utan disk men 15 fel fick vi.
Men känslan vände när det var dags för hoppklassen det gick kanonbra, blev ett litet missförstånd innan en tunnel för att jag visar med händerna alldeles för högt för att han ska kunna se dem. Men vi nollade och kom på sjundeplats och det innebar vår tredje pinne i Hoppklass I. Weeej!!
 
Dag 2
Började även denna dag med agilityklassen, fast idag gick det mycket bättre. Han tog alla kontaktfälten jättefint. Så där lyckases vi knipa åt oss en fjärdeplacering och vår första pinne i agility!! :) Snart därefter vad det dags för hoppklassen, och den gick lika bra som dagen innan fast denna gång så lyckades jag hålla ner mina händer. Det kändes dock att han var lite trött, men han lyssnade jättebra och tog slalomingången jättefint! Där blev det ytterligare en sjundeplacering och vår fjärde pinne! Bara en pinne kvar till diplom.:) Är sjukt nöjd med denna helg, tre pinnar av fyra möjliga!!
 
Även Madde och Yatzy fick plocka en pinne, som de verkligen förtjänade! Hann tyvärr inte se dina agilitylopp men dina hopplopp var verkligen kanonfina. Lena och Fixa gjorde också några fina lopp, dock var Fixa lite nosig och ofocuserad på matte, så tyvärr inga pinnar denna helg. Nu tar vi ledigt från tävlandet resten av juli och tar nya tag i början av augusti.
 
Här kommer en film på våra hopplopp.
 
//Matilda