Kalas!

Hej bloggen!

Nu har första veckan på praktiken gått och jag bara älskar att vara ute i "verkligheten". Nästa vecka ska jag börja mitt projekt, o det ska bli så kul. :)

Men idag så är det kalas för min kära mamma som fyller år på måndag. Så snart kommer mormor o morfar, farmor o Åke, faster Eva o Lars-Göran samt även moster Marie. Så nu sitter jag och laddar upp med ett glas rosevin. Göttans!

//Matilda


Omtenta!

Hej!

Fick i förra veckan reda på hur det gick från hemtentan, fick två kompletteringar av fem möjliga. Jag trodde faktiskt att jag skulle få något på varje fråga, men inte. Så är positivt överaskad. Så nu sitter jag och försöker fixa det som ska fixas. Har dock en hund som inte gillar detta.

Har förövrigt varit och bytt Igors back on track nättäcke till en större storlek. En glad överaskning var att det blev snyggare.:) Fick nu ett täcke som sitter kanonbra med dubbla bogväck och att det även står back on track i nacken på täcket. Så nu ska träningen på börjas så han ska tycka om träcket. Eftersom han springer så fort han ser det.:P Förslag på något effektivt sätt att träna detta??


Trött!

Hejsan!

Efter en fartfylld helg med både träning och tävling i agility samt att man har varit barnvakt till Linda, 4 år, så är man faktiskt lite trött.

En väldigt lyckad tävling i lördags med en 3e och en 6e placering. Synd bara att det vad en inoff. :P Träningen gick också bra fast jag kände att min hjärna inte riktigt var med. :P Fick även chansen att köra Maddes border collie Yatzy. Det gick väl hyfsat, alltid ovant att köra någon annans hund. Men kul att köra en hund med lite mer drag mot hinder. :)

Sen har det blivit pizza- och pepparkaksbak och massa bus med Linda.

Och idag blev det inte heller någon sovmorgon. För idag började min praktik, som hade stängningsdag. Då fick jag följa med dem till Linköping för att gå på museum och självklart ett varv på stan. Men jag var duktig som inte handlade något. :)
Sen hade jag hoppats på lite sovmorgon imorgon men får börja dagen 07.15 med vik innan praktiken. :) Gör mig dock inte så mycket, får ju lite väl behövda pengar. :)

Had'e

//Matilda


Här händer det grejor!

Halojj!

Denna veckan har hittills varit ganska så lugn, mycket arbeten i skolan som ska göras dock. Men imorgon börjar det komma igång, då det blir att åka till Kalmar för redovisning och föreläsning.

Sen kommer lördag som kommer att bestå av agilitytävning i Forserums ridhus. Och när man kommer hem där ifrån så kommer det troligen finnas en liten fin Linda hemma som vi ska vara barnvakt åt i helgen. Synd bara att man har fullt upp redan innan..:/ Har iaf köpt pussel till henne som jag hoppas hon kommer tycka om:) och på söndagen så börjar ju agilityträningen i ridhuset kl 9- 11. Yeeej!!

//Matilda

Bondgård.

Hej!

Dagen började klockan 4.30, skulle vara ute i vennebjörke på bondgården klockan 5.15. Dagen gick faktiskt fortare än vad jag trodde det skulle göra. Och det var inte så tråkigt som jag hade förväntat mig heller. Fick mata kalvar och mjölka kor. :) Men hundnörd som jag är så var nog dagens höjdpunkt att se deras border collie valla in kossorna. Så jäkla häftigt det är att se dem arbeta.

Fick åka hem ganska tidigt så resten av dagen har jag varit ute i solen på skogspromenad med hundarna, börjat lära Igor att klättra på stege och kört lite bakombyten i trädgården. Så nu är jag trött och tänker ligga i soffan resten av kvällen. :)

// Matilda


Svar.

Hej!

Har nu fått svar på Igors röntgen. Tyvärr så var det väl inte det bästa HD grad C och armbågarna ED grad 1 vad nu detta innebär? Nåden som vet?

Så nu tänker man om det är något som är så dåligt att man inte ska köra agility. Tror dock inte det. Ibland är det faktiskt bättre att inte veta.

// Matilda


Täcke.

Hejsan!

Nu har jag skaffat ett back on track nättäcke till min lilla bortskämda hund. :) Det satt faktiskt mycket bättre än vad jag trodde det skulle göra.

Tyvärr så har Igor fått för sig om att han inte längre tycker om att ha täcke på sig. Började igår när jag skulle ta på han reflextäcket då kan sprang o gömde sig så fort han hörde att jag knäppte upp det. Så det är väl bara att börja träna på det. Att han ska förknippa täcke med något bra.

//Matilda


Träningsugen!

Hej hej!

Jag sitter nu och tittar på massa agilityfilmer på youtube, och har ritat av lite kombinationer som verkar riktigt roliga. Så nu är jag väldigt sugen på att träna!! Synd att det blir mörkt så tidigt, men imorgon är det ingen skola så kanske kan hinna upp o köra en sväng. Känner att jag kommer ha agilityabstinens i vinter då det bara blir ridhusträning varannan vecka. Vad ska jag göra då?? Tips?

Igår var det föreläsning uppe på bruks om mental träning. Det handlade bland annat om att sätta upp mål i sin träning och att kunna blockera vissa kännslor och negativa tankar. Så nu har jag satt upp några mål för Igor och mig för det kommande året. Ett mål är att börja tävla i både hopp och agility under det kommande året, och förhoppningsvis ta iaf en pinne.

Efter föreläsningen igår så blev det agilityträning med Madde och Susanne med deras border collie tjejer Yatzy och Smilla. Träningen känndes riktigt bra för min del. Kännde att Igor lyssnade vid kontaktfältsträningen, ovanligt.

Ha dé!
//Matilda


Lugn vecka!

Hallå!

Denna veckan har varit en ganska lugn vecka i skolan, som har varit ganska så välbehövligt.

Det blev en resa till Ullared i torsdags med Emelie och Johanna från klassen. Absolut inga problem att göra av med pengar där inte. Blev självklart massa hundsaker köpta och lite kläder och annat smått och gott.:)

Igår var vi och röntgade Igors höfter och armbågar i Högsby. Lugnare än så har han nog aldrig varit innan. Kan ha berott på att han blev sövd. Han vaknade dock ett flertal gånger när man höll på och vrida och vända på honom. Men det blev bra bilder, nu väntar vi spännt på svaren! Veterinären sa att han troligen skulle vara trött resten av dagen, men inte då. Vid klockan tre var han nästan lika pigg som vanligt.

Nu ligger hundarna utslagna efter en sväng uppe på bruks och kloklippning. Igor gick över gungbrädan utan att man började tippa den..:) Så snart så. Tyvärr så får inte gungbrädan förlja med till ridhuset i vinter, så han kommer väl tappa det..:/


//Matilda