Carpe Punctum!

Igår hade vi lydnadsdag på klubben. Vi blev filmade när vi tränade och måste säga att det kändes riktigt bra. Han hade riktigt bra attityd, vilket jag har missat innan. Nu måste jag bara ställa lite högre krav för att vi ska komma framåt. Är rädd att gå för fort fram i vissa moment och då blir det oftast att jag fastnar lite. Men är jättenöjd med min pumipojke! Speciellt i platsläggandet! Har senaste veckan tränat på att han ska ligga på ena "skinkan" och ha hakan i marken. Och detta var första gången jag gick ifrån honom och han låg kvar som en smäck trotts massa störning! Nu ska hans matte bara träna sig själv på att utmana mer, så kan det nog bli riktigt bra.

//Matilda


Agilitybanor

Nu är det så att jag laddade ner gratisversionen från clean run (program för att göra agilitybanor) när jag skulle göra banorna till kursavslutningen. Självklart så sitter jag nu då och gör massa olika träningsbanor och kombinationer som jag tänkte dela med mig av.
 
Först kommer agility- och hoppbanan från kursavslutningen och sedan kommer två kombinationer.
 
 
 

Ute och simmar!

Idag åkte Igor och jag (och några andra från agilitygänget) till Jami Hundsport i Västervik för att simma. Stackaren fick sig nog en nära döden upplevelse när han kom i bassängen första gången. Sprattlade med framtassarna och baken sjönk, lyckades skvätta ner det mesta i rummet tror jag med. Men när han fick hjälp med att få upp baken så började han faktiskt att simma. Men så fort hon släppte baken så sjönk den. Men han ska nog lära sig så småningom. :) och inte nog med att han var tvungen att simma så blev det raka vägen in i duschen med!! Hemsk upplevelse för lilla Igor. "Tro inte att jag kommer göra detta flera gånger!! Då är du helt ute och simmar matte!!" sa Igor efteråt. ;)

//Matilda


Bra avslut!

Vilket agilityår Igor och jag har haft! I Januari startade vi på vår första officiella tävling i Linköping. Då hade vi som tävlingsmål för året att klara oss runt en bana utan att diska oss, klara en bana felfritt, starta i agility, och det sista var att ta en pinne som just då verkade vääligt lååångt bort. Men redan i vår andra officiella tävling tog vi vår första pinne, med andra ord redan tre av mina fyra mål var uppnådda. Jag hade aldrig kunnat i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att vi skulle ta oss upp i klass 2 i både hopp och agility. Min lilla Dynamit som inte ens tog gungbrädan i början av sommaren, eller inte gillade nya balanshinder, men som nu gör det utan att tveka. Vi har utvecklats så otroligt mycket detta år men har verkligen massor kvar att lära. 
 
Måste verkligen tacka alla duktiga träningskompisar, utan er hade det absolut inte varit lika roligt och vi hade aldrig kommit så här långt.:)

//Matilda