Spark!

Hej!

De senaste dagarna har både Igor och Frodoh fått börja dragträning. Igår så var vi ute hos Sara i Knabbarp och där så fick hundarna dra lilla Tuva i pulka och det gick jättebra.:) Även Aramis och Oima fick prova på att dra, och det gick kanon för dem också.

Idag så fick mamma och jag för oss att vi skulle leta upp den gamla sparken nere hos mormor o morfar och ge oss ut i skogen och åka. Sagt och gjort, det var lite bökigare att få på lasthållarna på bilen än vi tänkt oss. men efter lite skruvande i kylan så var de på. När vi kom ut i skogen började vi med att alla hundarna bara fick springa brevid och vänja sig. Efter en stund så fick Igor och Frodoh börja dra, och vilken fart det blev!! Jätteskojjigt var det, så det är nått jag kan rekomendera till andra.:)

Imorgon är jag ledig från skolan och då ska Lina och jag passa på att åka till Västervik och mysa lite. Och kanske blir ett besök på Jami igen. Känner att jag har varit där väldigt ofta den senaste tiden. :P

//Matilda





Bantning och muskelbygge!

Idag bar det av till Västervik och Jami hundsport för att träffa fyseoterapeuten Marie Söderström Lundberg. Det började med att hon kände igenom Igor och speciellt hans armbågar och höfter. Han var mjuk i leder men hon påpekade att han hade en spänning i ryggen, och frågade om jag tränade i ridhus med honom. O det gör jag ju då sa hon att hundarna kan få det av just det mjuka/lösa underlaget som är i det ridhuset vi tränar i. Och då bad hon mig hålla koll på detta och se om det hade gått över till helgen och om det blev samma sak efter nästa träning. Sen fick jag stretching- och massageövningar som jag kunde göra. Sedan tyckte hon att Igor skulle gå ner nått kilo för att minska belastningen på just armbågarna. och sedan tyckte hon även att vi skulle börja dagträna med honom för att bygga upp bakbensmusklerna mer.

//Matilda
 


Snö!

Jajjemen det har nu kommit snö hit till Vimmerby. Sålänge det är kallt så det håller sig såhär vitt och fint så gör det mig inte så mycket att det kommit snö. En fördel är ju faktiskt att det blir lite ljusare. En nackdel är att hundarna ser ut som mischelingubbar när de varit ute, speciellt Igor. Men om det är kallare än -4 så är det helt okej.

Här kommer några bilder från gårdagens skogspromenad.

 






//Matilda

Nära skuter ingen hare!

Hallå där!

Igår var det eftermiddagstävling i Linköping, och Jambo var en placering från sin första pinne i agility! Det är det där satans slalomet som förstör! Blir lite sur på han när han går i slalomet när man vet att han kan göra det mycket fortare!! Men men det är nog iaf det första loppet han har klarat utan tidsfel, så är nöjd ändå.:) Blev en 7de placering.
I hoppklassen gick det ännu långsammare i slalomet, kan dock bero på att jag gick på "fel" sida än han är van. Men han var ändå ganska snabb resten av banan. Inga hinderfel men det blev tidsfel iaf. Blev en 9de placering.

Sen var det ju även Igors tävlingsdebut. Var lite nervös vid inmätningen men han blev en medium!! Han var bara med i hoppkassen. Så det blev en lång väntan innan det var hanns tur. Var väldigt skönt att han självmant gick och lade sig i buren och sov i flera timmar.:) Loppet gick bättre än jag hade väntat mig, men det blev en disk ändå. Tre vägran på platten, har inte tränat på platten på hela vintern så det är förståligt.:) Är jättenöjd med min lillkille!!

Idag så var det ridhusträning, trotts att man var trött från gårdagen. Det gick jättebra med Igor, och Frodoh som inte fick följa med igår fick springa massor idag. :)


//Matilda

(Lilla antilopen Igor)

Hipp Hipp Hurra!!

Hallojj!!

Idag blir min lilla ulltuss 1½år!! Det är helt sjukt vad tiden går fort, tycker inte det var länge sen man var o hämtade den lilla krabaten som fick plats i ens hand. Och nu är han 14kg Dynamit Igor! Tror att Akinnaz Annika visste vilken hund det skulle bli då han fick namnet Dynamit! Tycker verkligen att han lever upp till det namnet. Då han har ett eldigt temperament och det kan brinna till väldigt fort ibland.  Fruktansvärt arbetsvillig hund, om man jämför med de andra två.  Han har mycket kvar att lära, han är ju bara 1½år!

//Matilda

Wiiiie!!

Hallå!

Idag har det äntligen varit agilityträning i ridhus igen. Som både jag och Igor har saknat har ju inte tränat agility på flera veckor nu, förrutom torrhandling. Tror att de flesta hundarna var övertaggade idag. Men märkte träningen på bakombyte hade gjort lite resultat å det ena hållet iaf.:) Kul att se när tråkig träning ger resultat.:)Nu ska vi bara träna ännu mer på det.

Det var dessutom den sista ridhusträningen innan Igors första officiella agilitytävling. I Linköping den 21, det är många av oss som tränar som ska dit och tävla för första gången. Det är så kul att det äntligen har kommit igång ett gäng o tävla!! Känns som det kan bli ett dyrt år, med alla tävlingar man vill åka på..:)

//Matilda  

Promenad i solen








Jaha, nytt år!

Hej!

Och gott nytt år på er!!
Har varit en lugn början på det nya året, och ett lugnt nyårsfirande också.:) Det vart en mycket trevlig nyårsmiddag hos Lina. Det bjödt på kantarellsoppa till förätt, fläskfilé med ungsrostade rotsaker till varmrätt och avslutades med en chokladkaka.


 

För er som undrar hur det gick för Igor under nyår, så kan jag berätta att han fortfarande lever. Han fick som jag tidigara nämnt ett D.A.P halsband som ska verka lugnande, tycker att det har hjälpt till viss del. Han har kunnat slappna av snabbare efter smällar. Men på nyår så tröttade vi ut honom ordentligt och så fick han även lugnandetabletter, så han var riktigt trött på kvällen. Men han satt och darrade som ett asplöv vid tolvslaget. Tycker att han borde se att de andra hundarna inte bryr sig??


 

Idag har vi iaf varit ute i skogen med Madde och Susanne och deras border collie tjejer och lagt spår. Igor var väldigt ofokuserad idag. Vet inte om det kan berott på att han fått en ny sele eller om det var tjejerna, nått var det iaf. Men han hittade iaf alla pinnar.:) Gick bra för både Madde och Sussane som inte har spårat så mycket innan.:)
Efter spårandet så fick alla hundar springa av sig i skogen och lilla Igor får kämpa för att hänga med tjejerna i skogen.:)

Nu längtar vi till söndag då det äntligen är agilityträning igen!!!!

//Matilda