Full rulle!

Hallå Bloggen!

Då var även denna helg slut. Har varit fullt upp hela helgen. I lördags hade vi ju som sagt agillitykursavslutning. Gick kanonbra, och det var väldigt roligt att själv vara med att träna med kursarna. Även väldigt roligt att Micke från Nässjö bk kom och hjälpte till. Alltid bra med nya ögon.:)

Sen var det även kalas för Kristian som fyllde 24år och hans bror Jimmy som fyllde 30år. Då var man lagom trött efter förmiddagen på bruks. Och i söndags var det dop för Kristians systerdotter Alwa Elsa Thyra. Duktiga lilla flickan som inte skrek någonting i kyrkan.

Denna veckan känns som den är lite lugnare än förra. Blir eventuellt Ullared en sväng och på fredag ska Igor röntga sina höfter och armbågar i Högsby. Hoppas det går bra!

//Matilda

Gofika!

Hej!

Håller på att baka gofika till klasskamraterna som de ska få mumsa på imorgon. Hoppas de blir goda!!
Gjorde en dubbel sats så kommer nog bli att några av dem får förlja med upp till bruks på lördag.

För på lördag har vi ju kursavslutning på agilitykursen. Då kommer Micke, agilityinstruktör från Nässjö BK och ger lite goda tips och råd förhoppningsvis.:)

Kommer ha fullt upp i helgen känner jag. Fredag är då tenta och klassfest. Lördag är det agility och kalas för min kära pojkvän och hans bror. Söndag är det dop för lilla söta Alwa.

//Matilda

Första dagen i skolan efter praktiken!

Hej Bloggen!

Nu har jag varit första dagen i skolan sen praktiken. Denna dagen känndes lite onödig, visst det är bra att diskutera sina upplevelser med andra. Som vi inte skulle göra det iaf? Tycker dock inte den som planerade denna veckan har gjort ett bra jobb. Har två litteraturseminarier, inlämning av dokumentationsuppgift, inlämning av metabloggen och som grädde på moset en hemtenta.
Sitter i alla fall nu och skriver på metabloggen med en sovande hund på mina fötter.

//Matilda

Bilder från norra kvills nationalpark!


Agilitykurs!

Har nu haft sista kurstilfället på måndagar för detta år. Idag har de fått lära sig bakombyten och även den nyfunna jaakko bytet. Som de märkte att det oftast var lättare åt ena hållet och svårare åt andra.
Som tips när man ska lära in jaakko bytet är då att lära hunden gå runt dig åt båda hållen, sedan lägga till ett hinderstöd bakom din rygg, och tillslut hela hindret.
Tyvärr så vill man ju oftast gå fram för fort och då lär sig oftast inte hunden det man vill.

Avslutning på agilitykursen är på lördag. Sen får vi se hur framtiden blir om det blir ytterligare fortsättning eller inte. 


//Matilda


Söndagsmorgon!

Nu är det söndag igen. Ligger fortfarande kvar i sängen med en sovande Igor på axeln. Men snart är det dags att gå upp. Idag ska vi nämligen åka till Norra Kvills nationalpark för att vandra omkring i. (Antagligen så kommer det bilder från dagen i eftermiddag/kväll).

//Matilda


Nu är det höst!

Ja kära läsare, nu är hösten här för att stanna. Nu när man har haft praktik och stått ute och varit ganska så stilla så är det inte alls varmt. Så idag letade jag fram min vinterjacka och halsduk och mössa, o idag har jag inte frusit när vi varit ute. :)

Har varit uppe på brukshundsklubben och haft agilitykurs ikväll. Det är så fruktansvärt tråkigt att det blir mörkt så pass tidigt. Så man hinner lagom köra en timme innan man inte kan köra längre. Men våra kursare är superduktiga och väldigt självgående så de hinner med mycket under den korta tiden vi kör. :) Känns tyvärr inte alltid som man alltid hinner med att hjälpa alla och ge alla den träning just den behöver. 

Nu när det börjar bli kallare ute och man kör agility i korta stunder sen blir hunden stilla sittande en stund innan det är dags att köra igen. Så jag har funderat på att skaffa ett back on track täcke till Igor så han håller sig varm när han väntar. Men ska man köpa ett tunnara nättäcke som man kan ha annat täcke över eller ska man köpa ett lite tjockare som är vatten/vindtätt??  

//Matilda

Höstbilder!

Mamma och jag var ute på promenad vid Höksjön. Och för en gångsskull så hade jag med mig kameran.:)

Bilder från Rhodos!

Här kommer äntligen lite bilder från vår resa till Rhodos.
Utsikten från hotellrummet.

Utsikten från baren, där det spenderades mycket tid.



Vid denna plats var det vi dök med tuber och snorklade.



Förberedelser innan dykningen.


Här kommer lite bilder från agilityn!

Igor IgorIgor - Det ska gå fort i svängarna

Agilitytävling!

Idag har vi på Vimmerby brukshundsklubb haft en inofficiell agilitytävling.  Jag tävlade med mammas hundar Jambo och Frodoh. Förutom att Jambo var väldigt seg så gick det bra, blev tre första  placeringar för honom. Frodoh körde jag bara ett lopp med men i det loppet hamnade vi med på första plats.:) Sedan körde jag två hoppbanor med den lille vildingen Igor då den ena blev diskad och den andra var utan tävlan men den gick mycket bättre.:)

Tycker det är jättekul att så många av våra kursare var med och tävlade. Ni var jätteduktiga allihoppa!

Jag är förövrigt väldigt förkyld och hostar hela tiden, det blev i alla fall inte bättre av att springa. När tävlingen var slut kunde jag knappt prata och hade väldigt ont i halsen. Men efter lite hostmedicin och en tupplur så kom den tillbaka. :)

/ Matilda


Blogg

Hej!

Nu har även jag skaffat mig en blogg. :)
Här kommer ni få läsa om mitt liv som just nu kretsar kring skolan, min hund Igor, agility och om mina nära o kära.

/Matilda