Ojojoj.

Ojojoj, det var ett tag sen som jag skrev nu. Har nu haft VFU (praktik) i snart två veckor, och det känns jättebra. Men jag tycker att det kan kännas för mycket som riktig skola ibland, trivs nog aningen bättre hos de lite yngre barnen.:) Har filmat mig själv när jag läste sagan om Myran Magda för barnen och sedan gav dem en uppgift. Handledaren från kalmar tyckte att sagan var jättebra och att det gick att använda den på många olika sätt. Mötet med henne gick också över förväntan, känndes inte alls som när man pratar över telebild.

I tisdags så åkte Vimmerby tokarna, Madde, Susanne och jag, till Ekerö för att träna agility för Veronica Backe igen. Kändes massa gånger bättre denna gång än vad det gjorde förra gången vi var uppe. Gud så mycket jag lärde mig, bla nya svängar som tvingat framförbyte, tvingat framförbyte med jaakko, och backlap. Veronica är verkligen kanonbra, och lägger allt på den nivån som man klarar av. 

Här kommer en film från träningen.

 



//Matilda

PINNE!!!!!

Fy farao så glad jag är!! Igor och jag lyckades ta vår första pinne i hoppklassen!! Vår andra officiella tävling, jag är så GLAD!! :D:D:D Loppet gick kanon och han lyssnade bra, blev lite snurrar lite här och var men det är mattes fel! Vi kom på fjärde plats av 33 starter.

Jag körde även ett lopp med Jambo i agility, men där diskade vi oss då han tyckte att vi skulle ta en tunnel en extra gång.:) men det var lite fart i honom idag. Mamma lyckades dock lite bättre med honom i hoppklassen då de kom på en 12e plats med fem fel.

Har även träffat en massa pumisar idag, har inte träffat så många pumisar på en tävling innan. Var ca 10 pumisar och typ hälften av dem var från Akinnaz.:) Två av pumisarna var valpisar, GUD SÅ SÖÖTA!!!

Finns dock inga filmer från dagen då kameran hängde sig och sedan glömdes den bort då jag inte hade min persolniga filmare, Madde, med mig.:) Så ni får nöja er med några bilder istället.:)


Uppladdning


Start


"Matte, skynda diiig!!!"


Nöjda efter det felfria loppet.:)


Den fina rosetten, vann även ett jättefint läderhalsband och tre tuggben.

Nu önskar jag ett STORT LYCKA TILL, till alla som ska tävla imorgon!!

//Matilda

Pepp, pepp!

Imorgon bär det av till Kalmar för den första utomhustävlingen för iår. Är peppad som tusan.:) Tyvärr så har Kalmar delat upp så S och M är lördag och sen L på söndag, detta gillar vi inte. Det splittrar ju vårt gäng ju!!

Sen hade jag också tänkt att vinna en ny leksak till Igor. :) Sarastassar.se har en tävling där man kan vinna denna bungee ring, som jag vill ha.:)



//Matilda


Härligt!

Har varit och tränat agility ikväll, med tävlingsgänget. :) underbart. Kan fortfarande inte riktigt släppa känslan av att få träna utomhus igen, så underbart. Idag körde vi en klass III hoppbana från Åsa Vrede. Fast jag tyckte att den kändes väldigt lätt för att vara en klass III. Men den var väldigt rolig kan jag säga. Kändes som en riktigt bra ikväll. Lyckades till o med få honom att sitta kvar utan den vanliga 5 min av skällande innan han ens kan sätta sig. Yeej!!

//Matilda


Lugn helg!

Har haft en lugn och skön helg, utan varken plugg, tävling eller träning. Behövligt att ladda batterierna ibland.:)

Har kommit fram till att jag kommer att bo uppe på brukshundklubben framöver.:) Måndagar har mamma och jag nybörjarkurs i agility. Tisdagar ska Igor och jag gå tävlingslydnadskurs. Onsdagar är det fri träning. Torsdagar är det agilityträning med tävlingsgruppen som gäller. Fredag träningsfri. Sedan kommer det att bli tävlinga på många helger.  Antagligen så kommer jag ta träningsfridag på onsdagar med.

Så ikväll så kommer det ett gäng på 10 st som vill lära sig agility, nästan lite för många, men klarade vi av 15st förra året så klarar vi nog 10st iår.:P Ska bli roligt att se vad det är för människor och hundar.

//Matilda