Voff Voff Hurra!!

Idag blir Frodoh hunden 9år. Gamla gubben. Känns som det inte var så länge sen man var och hämtade den lilla parveln uppe i Torsåker.

Idag har jag varit och köpt mig ett par nya löparskor. Fått springa på bandet och allt. Blev ett par inte allt för billiga skor. Tur att jag fick använda rabattchecken mamma fick. Hihi. När det slutat snöa tog jag med mig Igor och Frodoh och gav mig ut på en liten runda. Men burr så kallt det var. Nu ligger hundarna utslagna, iaf några minuter. :)

// Matilda


Tävling igen!

Jadå nu har vi varit på tävling igen, denna gång var det dock bara jag och Madde från Vimmerby.

Igor var så duktig idag!! Han känndes väldigt följsam och taggad, och vi lyckades ta en första plats!!! Min duktiga pojke!! Det var i en hoppklass utan både slalom och säcken, men vad gör det? Vi vann!:) I hoppklass B så gick det också bra men så kom den där rackarns säcken!! Den var väldigt äcklig idag tyckte han. :)
Madde och Yatzy fick också till några riktigt fina hoppklass lopp diskade sig dock i det ena, men bara fem fel i den andra. Madde hade med en bonushund idag med (Susannes Smilla), det är inte lätt att köra med någon annans hund, så det blev två disk där.:)

Imorgon så kommer hindren ut uppe på klubben!! Ska ha en fixar dag, och måla och tvätta hindren och flytta bort dem till vår plan.:) Ska bli skönt att komma igång med att träna ordentligt igen.:)

//Matilda



Träning!

Hej!

I måndags var Madde, jag och hundarna i Kungsör för agilityträning för Veronica Backe. Var i Kungsörs hundarena, vilken härlig lokal - vill också ha en innomhus hall med konstgräs!! Veronica var kanon och nu har man massor att träna på tills nästa gång vi ska till henne. Man vill ut och träna direkt, synd bara att vi inte har fått ut hindren än, men på söndag händer det.:)

Mamma och jag var uppe i Linköping i lördags och hälsade på moster och kusin. Självklart blev det massa shopping med, lite för mycket egentligen. Har nu iaf köpt mig löparkläder och de invigde jag igår med en springrunda på ca 2km.:)

//Matilda

Workmood!

Denna helgen har det varit underbart väder, dessvärre så tyckte min kropp att det var dags att bli lite mer sjuk än vad den redan är. Så hu har jag halsont och känner mig torr i halsen hela tiden trots att man dricker mängder.

Men nu i helgen har det blivit en del gjort ändå, är ju dumt att sitta still när man är sjuk.:P
Så nu har jag byggt ihop alla sju nya hinder, och pappa har lyckats filura ut hur man får dem steglöst höj- och sänkbara, bara att måla dem kvar. Sen har min kära pappa satt in solarplexus-skivorna i min bil och även varit och tvättat den, så nu är han/hon/den/det vårfin.:)

Även alla hundarna har fått sig ett vårbad så de är rena och fina, dessväre ungefär lika skitiga efter en promenad i skogen.:P

Här kommer några bilder från när Igor dragtränade. Det är så roligt att se honom, han går liksom in i ett work mood efter en stund, då han sänker huvudet och bara springer på.:P (om ni undrar vad han drar så är det en trasmatta med tyngder i)

//Matilda




Tokarna från Vimmerby!!

Weej!! Den 19/3 blir det att åka till Kungsörs hundarena och träna agility för Veronica Bache!! Det var egentligen meningen att Madde och Susanne skulle åka nu men så fick Susanne förhinder, så jag fick ta hennes plats. Sen blir det att vi åker alla tre på suomi-kurs för Veronica den 24/4. Ååh vad jag längtar!! Veronika tycker att vi är helt tokiga som åker så långt för att träna för henne..:) Men vi är nog lite tokiga!!

Var på föreläsning för Fredrik Steen igår i Västervik. Den var riktigt rolig och lärorik, många gånger fick man sig en tankeställare. Kan rekomendera er att gå o lyssna på honom.

Ne nu är det dags att soova! Gonatt!

//Matilda


Movie maker!

Har varit på tävling i Växsjö idag. När vi kom dit imorse o såg att det bara var balansbomen i agilityklassen så efteranmälde jag Igor till den klassen. Men det gick ju åt fanders iaf, han ville inte alls gå på balansen, så vi sket i det.:)

Här kommer en film från hoppklassen på Igor och Jambo. Har upptäckt movie maker så har pillat lite med detta.:P

//Matilda


Amazing!

Hej!

Igår så var vi några tjejer får klassen på brygghuset och käkade och sedan blev det visst köket också.:) Jätterolig kväll och det måste vi snart göra om igen:) Har nog inte skrattat så mycket på länge.:)Ni är fantastiska tjejer!!

Idag på förmiddagen så gav mamma, jag, Madde och Susanne ut i skogen för att lägga lite spår och sedan gå en skogspromenad. Jättehärligt väder fick vi också! Så roligt att Igor faktiskt kan leka med dessa border collie tjejor.:)

Imorgon bär det av till Växjö för agilitytävling! Satt och kollade lite filmer på youtube och råkade komma över denna helt fantastiska filmen. Igor och jag har en lååååång bit kvar till detta.:P(Kommer aldrig ens hända)

//Matilda