Fika!

Hallå!
Det var ett tag sen jag skrev sist. Men har liksom varken haft lust eller tid. Men nu är julen över iaf, och det nya året snart här!

Dessvärre märkte jag hur skraj Igor var för smällare och raketer när jag var ute och gick igår. Så idag var jag på Apoteket och köpte ett D.A.P halsband till honom. Som förhoppningsvis ska hjälpa att hålla honom lugn. Då det innehåller hundens lugnande feromoner. Hoppas det hjälper!

Har idag varit och fikat med Lina,Amanda och Nea. Hur länge sen man träffade Nea och Amanda som helst känns det som. Fast det känns som att man kan prata på som om man träffades igår. Väldigt skönt att det kan gå hur lång tid som helt och ändå prata på som vanligt.

//Matilda


Voff!

Hej hej!

Nu är det onsdag igen! Gud vad tiden går fort snart är det jul och nyår och allt det där. :P kanske skulle börja tänka på julklappar. :)

Idag när jag kom hem från praktiken så läste jag i Hundsport om de nya agilityreglerna. Och de ska höja maxgränsen i medium till 45cm från tidigare 43cm. Så min lilla Igor på 44 cm är nu en medium hund. Jippie! Det firade vi med två långpromenader och lite lydnadsträning. :)


Här är lite av de nya reglerna:

• Agilitydomare får nu döma samma dag som de tävlar (dock ej inte samma klass som de tävlar i och aldrig på egenritad bana)

• Det är inte längre tillåtet att ta in hunden där det blev fel i slalomet, utan för varje gång det blir fel inne i slalomet (5 fel) ska man börja om från början. I dagsläget kan man bara få 5 fel en gång per lopp i slalomet, från årsskiftet kan du få hur många femfelare som helst.

• Förare som har hundar som är mellan 43 och 44,99 cm får välja om de på svenska nationella tävlingar ska tävla hunden i large eller medium.

• Löptikar tillåts tävla i alla klasser. De ska behålla sina startnummer, alltså inte starta sist i startfältet som brukligt varit på t.ex SM fram tills nu.

• Det blir tillåtet att använda elektroniska kontaktfält

• Det blir tillåtet att använda sig av assisterande domare som enbart kontrollerar kontaktfält

• Du får själv välja om du vill att din hund ska flytta upp sig eller stanna i nuvarande klass. Precis som lydnaden alltså. Hundar som är "fullpinnade" kommer att fortsätta plocka pinnar trots att de inte behöver dem.

• Det blir tuffare att klassa upp sig från klass 2 till 3: 10% av startfältet får pinnar förutsatt att loppen är nollade. I nuläget är det 15%.

• Långhoppet i small blir lite längre: 40-60 cm mot dagens 40-50 cm.

• Förare måste få fri passage på båda sidor av alla hinder på minst 60 cm utom när tunnel ligger under balanshindren, då räcker det med fri passage på en sida.

• Maxade hinderhöjder tillåts inte längre i klass 1.

• Delbara däck kommer att tillåtas.


//Matilda


Wroooom!

Hallå där!

Denna veckan har jag köpt mig min första alldeles egna bil! Det blev en Opel Astra kombi -02. Och för en gångs skull så hade jag lite flyt så hundgrindarna från skodan passade! Hur stor är den chansen då? :)

Min lärare från Kalmar var och hälsade på mig på VFUn. Och kollade på när jag jag hade mitt projekt. Då fick barnen vara ute och måla i snön. Och de tyckte det var jättekul. Iaf att använda sprayflaskorna som jag hade fyllt med färg. :)

Idag har mamma och jag haft en bakdag. Håller på att göra kubb, franska skurna pepparkakor och fudge. Mumma!

Ha de!
// Matilda


Hundträning!

Hej!

Idag var det dags för agilityträning i ridhuset. Gick riktigt bra. Kände att Igor var laddad och han var väldigt följsam efter två veckors agilityvila. Han hoppade till och med i slalomet med mig på både höger och vänster sida. Duktiga vovve!

När vi kom hem från ridhuset så städade jag ur mitt rum och gjorde det beboligt igen. Så nu är det lite mysigt där nere igen. Ska nog ta och skaffa min några bilder att sätta upp på väggarna.

Och nu på kvällen har jag tränat både Igor och Jambo på att de ska ligga med huvudet nere på "plats" kommando. Även att Igor ska göra detta i sin bur.

//Matilda


...

Hej!

Så nu är det äntligen helg! Har blivit många tidiga morgonar denna vecka och kanske inte den bästa sömnen heller. Denna veckan har varit en jobbig vecka men det känns ändå ganska så bra. Jag och Kristian har nämligen gjort slut efter fem och ett halvt år. Så det är många minnen och tankar som har gått igenom min hjärna denna veckan. Har nog inte redigt fattat att det är på riktigt än.

Har iaf dragit igång mitt projekt på praktiken nu, och det gick riktigt bra. Barnen tyckte att det var roligt att leta att leta efter olika saker i naturen. Så nu väntar jag på att det ska bli minusgrader så jag kan göra ljuslycktor med barnen.:)

Men nu är det iaf helg, en ensam helg. Mor och far drog iväg till Göteborg för att hjälpa min bror att flytta, så jag och hundarna är ensamna tills imorgon kväll. Men sen är det söndag, o jag längtar dit!! Då är det äntligen agilityträning igen!! Yeejj!!

//Matilda